ZEVEKOTE: 2/3kleuterklas Kls slapen in Glampingtenten van Utopia in Gistel

IMG-20240625-WA0007

 Voor mijn pensioen wilde ik graag een leuke surprise  voor de kls. Wat had ik geluk. Bart Halewyck bood bij een gratis overnachting aan  om te slapen in zijn Glampingtenten van Utopia 

Eerst mochten de kls naar juf haar huis om te spelen en dan vertrokken wij naar Utopia. Kls wareen superblij

Ze wilden onmiddellijk slapen maar dit kon nog niet hoor. Eerst mochten zij nog pannenkoekje smullen voor avondmaal.

De kls hebben veel kunnen spelen in de prachtige tuin tussen bomen en tenten. Een beleving voor mijn kleuters om nooit te vergeten. 

Hartelijk dank  voor deze unieke leuke , belevenis Bart .

  132 Hits

MOERE 5/6: Laatste schooldagen!

1000033251

De laatste schooldagen van dit schooljaar werden voor de leerlingen van de derde graad gevuld met plezier en mooie herinneringen. We speelden waterspelletjes, beleefden een avontuurlijke bosklasdag in De Mote en genoten van een ijsje in de Kerckepolder. We sloten af met een geweldig afscheidsfeestje, georganiseerd door de vijfdes. Het was een perfecte afsluiting van een geweldig schooljaar, waarin we samen zoveel mooie momenten hebben gedeeld. 

  120 Hits

1/2LA Moere - Laatste weken

aa

  112 Hits

Gezelschapsspelletjes

IMG_205_20240626-071658_1

Het 1ste en 2de leerjaar speelden deze voormiddag gezelschapsspelletjes. 

  213 Hits

Sportdag lager - Moere en Zevekote

sportdag-2024

Vorige week gingen alle leerlingen van het lager op sportdag. We trotseerden de regen en de wind, maar genoten vooral van de vele verschillende sportieve activiteiten.  

  322 Hits

5/6L: Schoolreis Atomium & Technopolis!

100003187_20240606-180801_1

Vandaag bracht de derde graad een bezoek aan het Atomium en Technopolis. In het Atomium genoten we van het lichspektakel RESTART, de geschiedenis van het Atomium en het fantastisch uitzicht over Brussel. In Technopolis deden we heel wat wetenschappelijke experimenten. Kortom, een leerrijke en boeiende dag!  

  366 Hits

Fietse fietse en het fietsexamen

20240425_112412

Op donderdagvoormiddag 25 april namen we met het 5de en 6de leerjaar deel aan fietse fietse.

Deze infosessie rond verkeersveiligheid werd voor de 3de graad van alle Gistelse scholen georganiseerd door stad Gistel.

We maakten er actief kennis met de 'dode hoek'. We fristen de verkeersregels op en begaven ons veilig in het verkeer onder begeleiding van de politie. Onze fietsen werden door de politie aan een controle onderworpen en we legden een behendigheidsparcours af. We mochten ook de tuimelwagen eens uittesten.

Op vrijdag 26 april was er voor het 6de leerjaar het fietsexamen.

  322 Hits

Zevekote-Moere Auteurslezing

OMslagfoto-autuer

 Het 1ste en 2de leerjaar gingen deze week naar een auteurslezing in de bibliotheek. We konden neuzen in tal van boeken en leerden heel wat bij over een schrijfster. Wat was het boeiend! 

  453 Hits

Dag van de directeur

dag-van-de-directeur

Alle afdelingen wensten directeur Evelien een fijne "Dag van de Directeur"! Er waren knutselwerkjes, tekeningen en lekkernijen om haar  op deze manier te bedanken voor haar grote inzet. Een high five als teken van waardering!

  1009 Hits

Kunstendag Zomerloos

IMG_6846

Met onze lagere school namen we deel aan een wedstrijd naar aanleiding van de 'Kunstendag'. Zowel in Moere als Zevekote werden er in elke klas enkele winnaars verkozen. Het eerste en tweede leerjaar Moere/Zevekote won een klasprijs en kreeg een mooi kunstboek cadeau. 

  1037 Hits

Sportdag oudste kleuters

DSC_7306-Klein

Onze oudste kleuters beleefden een leuke en sportieve dag. Kruipen door tunnels, springen op springkastelen, trucjes met de parachute, rijden met allerelei rollend materiaal en kunstjes doen op de airtrack. Kortom een namiddag boordevol toffe activiteiten.  

  1391 Hits

Sportdag jongste kleuters

DSC_7193-Klein

Onze jongste kleuters beleefden een sportieve en leuke sportdag. We kropen door tunnels, sprongen op springkastelen, dansten op leuke liedjes, reden met allerlei fietsen en karrtjes en deden kunstjes op de airtrack. Wat hadden we plezier! 

  1202 Hits

kipjandori

kipjandori

Wat een leuk toneel was dat zeg , achteraf konden we kleuren , vissen redden uit de vuile water , picknicken 

  809 Hits

Moere: kleurrijke petten

IMG_1057

Moere: Met de opbrengst van activiteiten in samenwerking met de vriendenkring kochten we 60 degelijke petten. Ze zijn al goed van pas gekomen met het stralende weertje.

  852 Hits

Oudste kleuters krijgen initiatieles zelfverdediging

IMG_20230913_092020

Kleuters van de 3e kleuterklas maakten kennis met zelfverdediging. De nadruk werd gelegd op zich verdedigen in verschillende situaties. Het brengt zoveel positieve aspecten met zich mee: Zelfvertrouwen, Assertiviteit, Discipline, Respect, Sociale Vaardigheden, Fysieke En Mentale Kracht, Flexibiliteit, Lichaamsco√∂rdinatie

Dankjewel aan de vechtsportschool Gistel voor deze initiatieles! 

  813 Hits

Oudste kleuters: Victor en de goedgevoelmachine

20230921_093524

Een interactieve voorstelling voor onze oudste kleuters: Victor is een gekke uitvinder.

Samen met Victor gaan de kinderen op zoek naar 'groene' en 'rode' gedragingen, gedachten en gevoelens of naar aanvaardbaar en onaanvaardbaar gedrag zoals pesten. Tijdens de voorstelling krijgen alle kinderen een Goedgevoel latje.

Met deze mini Goedgevoel Machine kunnen ze op een heel laagdrempelige manier tonen en benoemen wat ze voelen en denken.

  857 Hits

Strapdag in Driespan

20230922_110432

Afgelopen vrijdag namen al onze afdelingen deel aan Strapdag. Een dag waarbij we zoveel mogelijk al stappend en trappend naar school komen. Doorheen de dag werden er verschillende activiteiten gedaan met jong en oud. 

  962 Hits

Leerlingenraad

website-202_20230918-120801_1

Wat hebben we een toffe leerlingenraad. Deze leerlingen komen 5 keer per jaar over de middag samen. Ze vertegenwoordigen er de mening van hun klasgenoten. Ze praten over dagdagelijkse zaken bv. hoe we samen de toiletten netjes kunnen houden. Ze verzamelen sprankelende ideetjes om bv. Pyjamadag extra leuk te maken. Zo bouwen we SAMEN aan een fijn schooljaar!

  861 Hits

Start schooljaar - Samen Kampioen

start

Afdeling Moere - Zevekote - Gistel

Vandaag begonnen we met veel enthousiasme aan ons nieuwe schooljaar. Een schooljaar waarbij we samen kampioen zijn en samen over de finish gaan! Aan de hand van een ludiek toneeltje toonden de leerkrachten dat het tijdens de koers/schooljaar niet altijd even makkelijk  is. Wanneer je doorzet en hier en daar een duwtje in de rug krijgt lukt het veel vlotter om samen naar de finish te gaan. 

  996 Hits