Een beetje later

16857171523177421820596666361726

We hadden wat file in Brussel. Nu houden we even een plaspauze is Groot-Bijgaarden. We verwachten iets na 18:00 aan de abdij te zijn.

  142 Hits

Beleefd en respectvol leven, leren, werken en spelen

beleefd

'BELEEFD EN RESPECTVOL LEREN, LEVEN, WERKEN EN SPELEN' is één van de vier bouwstenen die we als Driespanteam belangrijk vinden om op een fijne manier met elkaar en onze omgeving om te gaan. Daarom werd deze bouwsteen in de afgelopen periode extra in de kijker gezet.

We deden verschillende activiteiten op school en in klas. De kinderen in de lagere school namen deel aan een talentmoment waarbij ze er extra op letten om beleefd met elkaar te spelen en te werken. Tijdens het tutorlezen ondervonden ze dat het veel leuker is om samen te leren als je dit op een vriendelijke manier doet. Sporten wordt nog toffer als je je aan de afspraken houdt. De kleuters spraken de magische woordjes 'dankjewel' en 'alsjeblieft'. Met allerlei spelletjes leerden ze dat beleefd spelen en spreken zoveel fijner is!

Ook na deze intensieve periode blijven we verwijzen naar de bouwsteen BELEEFD EN RESPECTVOL om een aangename schoolsfeer te bereiken. 

  102 Hits

Franse taalinitiatie

336645753_915975886401235_3205919971131490069_n

Bonjour! De leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar van Moere en Zevekote leerden de andere kinderen uit het lager en de derde kleuters heel wat bij. Ze deden spelletjes om hen in het Frans te leren vertellen waar ze wonen. Ze lieten hen om ter vlugst dierenprenten zoeken, gooiden met de bal,... Zo leerden we samen op een leuke manier enkele Franse woordjes. Ze zorgden op een beleefde en respectvolle manier voor de kleutertjes die zelfs vanuit de Tempeldreef kwamen om eens mee te doen in Moere. Bravo les élèves!

  229 Hits

Jeugdboekenmaand GELUK

IMG_5355 Gelukkige gezichtjes op bibbezoek

In alle afdelingen deden we heel wat activiteiten rond de jeugdboekenmaand. We kijken er met een gelukkige blik op terug. 

  247 Hits

Kleutersportdag - oudste kleuters

original

Donderdag 16 maart trokken alle kleuters van VBS Driespan hun sportoutfit aan. We trokken richting de sporthal Zomerloos voor een superleuke sportdag samen met de vriendjes van VBS Gravenbos! We konden er klimmen, klauteren, springen, lopen, glijden, fietsen en nog zoveel meer. Het was een geslaagde editie! 

  289 Hits

Kleutersportdag - jongste kleuters

original

 Donderdag 16 maart trokken alle kleuters van VBS Driespan hun sportoutfit aan. We trokken richting de sporthal Zomerloos voor een superleuke sportdag samen met de vriendjes van VBS Gravenbos! We konden er klimmen, klauteren, springen, lopen, glijden, fietsen en nog zoveel meer. Het was een geslaagde editie!


  260 Hits

Week van de vrijwilliger

vrijwillger

Deze week willen we onze vrijwilligers extra hard bedanken voor al hetgeen dat ze doen voor onze school. 
Met hart en ziel staan jullie altijd klaar en dat wordt geapprecieerd! 
DANKJEWEL refterdames, poetsvrouwen, opvangjuffen, buschauffeurs, klusjesmannen, oudercomité,...en iedereen die zich spontaan inzet voor onze school! Jullie maken het verschil! 

  254 Hits

Rustig leven, leren, werken en spelen

rustig

 'RUSTIG leven, leren, werken en spelen' is één van de vier bouwstenen die we als Driespanteam belangrijk vinden om op een aangename, respectvolle manier met elkaar en onze omgeving om te gaan. Daarom werd er in de afgelopen periode eens extra bij stil gestaan.

We deden verschillende activiteiten op school en in klas. Zo vonden we RUST in ontspannende yoga-oefeningen. We leerden dat RUSTIG nadenken spelletjes spelen extra leuk maakt. We deden een extra inspanning om ons RUSTIG op school te verplaatsen. Ook in de refter werden de afspraken om daar RUSTIG samen aan tafel te zitten en te eten extra in de kijker gezet. De kinderen zagen hierdoor in dat RUST broodnodig is om op een geconcentreerde, doelgerichte en aangename manier aan de slag te gaan.

Ook na deze intensieve periode blijven we verwijzen naar de bouwsteen RUSTIG om een fijne schoolsfeer te bereiken.

In bijlage vinden jullie een filmpje met wat sfeerbeelden uit onze drie afdelingen. Geniet ervan in alle RUST

  274 Hits

Poëzieweek

IMG_520_20230202-145619_1

We vierden in Driespan naar jaarlijkse gewoonte Poëzieweek in allerlei facetten: vriendschap tussen klasgenoten, vriendschap met dieren,...

Vriendschap: vrienden steunen, lachen, luisteren, beleven, inspireren. Vrienden zijn een essentieel deel van wie we zijn en worden. Ook poëzie kan je vriend zijn. Gedichten helpen ons om vreugde en verdriet te delen, om die gevoelens een plaats te geven waarvoor je zelf geen woorden hebt.  Geniet maar eventjes mee van enkele sfeerbeelden uit onze drie afdelingen. 
  350 Hits

peuter en 1ste kleuter Driespan naar theater

IMG-20230116-WA0014

 Alle Driespan peuters en 1ste kleuters genoten van een theatervoorstelling in de Brouckere te Torhout. De heen- en terugrit met de grote bus was voor de meesten al een hele belevenis.  De voorstelling met als titel 'vuil' was helemaal niet vies maar speels en kleurrijk, soms verrassend en grappig, soms adembenemend en soms super spannend. 

  470 Hits

Bouwsteen SAMEN

samen

Bij de start van het schooljaar werkten we met zijn allen aan 'SAMEN leven, leren, werken en spelen'. In elke afdeling werd een boomstambank geplaatst. Hierop kan een kindje zitten als het zich wat eenzaam voelt, een vriendje zoekt om mee te spelen,… Met het schooldoel 'Ik zie snel hoe iemand zich voelt en hou daar rekening mee' leren we op een gepaste manier reageren. Wie even alleen wil zijn kan op de steen gaan zitten, bv. omdat hij/zij erg boos, verdrietig, ... is. Zo hebben we met zijn allen aandacht voor het schooldoel 'Ik kan aan anderen duidelijk maken dat ik iets niet leuk vind.'De schooldoelen werden op een speelse manier naar de kinderen gebracht om zo een hecht Driespanteam te worden. 

Daarnaast deden we in elke klas spelletjes en voerden we gesprekken. Zo zagen de kinderen in dat we SAMEN veel meer kunnen bereiken dan alleen.

Ook na deze intensieve periode blijven we verwijzen naar de bouwsteen SAMEN om een fijne schoolsfeer te creëren.

In bijlage vinden jullie een filmpje met wat sfeerbeelden uit onze drie afdelingen. We hopen hierbij samen met jullie te bouwen aan een toffe Driespansfeer. Alvast bedankt voor de samenwerking.

  542 Hits

Dag van de jeugdbeweging

F18FD921-9BB3-420B-ACFF-9878DFCEED53

Met veel trots toonden deze leerlingen hun uniform. 

  612 Hits

Dag van de sportclub

Vol trots toonden deze sportievelingen hun sportoutfit! 

  648 Hits

De leerlingenraad klinkt op een 'bril'jant schooljaar!

website-202_20220925-122420_1 leerlingenraad Moere Zevekote

Zowel in Moere als in Zevekote kozen we weer een supercoole leerlingenraad. We brainstormden al over ideetjes om het lezen te bevorderen, een ideeënbord op school te hangen,... In de loop van het jaar denken we na over de gedichtendag, jeugdboekenmaand, pyjamadag, schermpjesdag,... We zien het alvast goed zitten en klonken op een goede samenwerking om er een 'bril'jant schooljaar van te maken!

  681 Hits