Oudste kleuters: Victor en de goedgevoelmachine

20230921_093524

Een interactieve voorstelling voor onze oudste kleuters: Victor is een gekke uitvinder.

Samen met Victor gaan de kinderen op zoek naar 'groene' en 'rode' gedragingen, gedachten en gevoelens of naar aanvaardbaar en onaanvaardbaar gedrag zoals pesten. Tijdens de voorstelling krijgen alle kinderen een Goedgevoel latje.

Met deze mini Goedgevoel Machine kunnen ze op een heel laagdrempelige manier tonen en benoemen wat ze voelen en denken.

  162 Hits

Strapdag in Driespan

20230922_110432

Afgelopen vrijdag namen al onze afdelingen deel aan Strapdag. Een dag waarbij we zoveel mogelijk al stappend en trappend naar school komen. Doorheen de dag werden er verschillende activiteiten gedaan met jong en oud. 

  197 Hits

Leerlingenraad

website-202_20230918-120801_1

Wat hebben we een toffe leerlingenraad. Deze leerlingen komen 5 keer per jaar over de middag samen. Ze vertegenwoordigen er de mening van hun klasgenoten. Ze praten over dagdagelijkse zaken bv. hoe we samen de toiletten netjes kunnen houden. Ze verzamelen sprankelende ideetjes om bv. Pyjamadag extra leuk te maken. Zo bouwen we SAMEN aan een fijn schooljaar!

  149 Hits

Start schooljaar - Samen Kampioen

start

Afdeling Moere - Zevekote - Gistel

Vandaag begonnen we met veel enthousiasme aan ons nieuwe schooljaar. Een schooljaar waarbij we samen kampioen zijn en samen over de finish gaan! Aan de hand van een ludiek toneeltje toonden de leerkrachten dat het tijdens de koers/schooljaar niet altijd even makkelijk  is. Wanneer je doorzet en hier en daar een duwtje in de rug krijgt lukt het veel vlotter om samen naar de finish te gaan. 

  340 Hits