ZEVEKOTE : 2/3K In de maand mei zijn wij blij met een lekkere aardbei

20240513_104025

Bij Jacky en Patricia van Berkenweelde in Leke liepen wij in de serres vol rijen met aardbeienplantjes. Jacky vertelde over de hommels die de bloemetjes bevruchten , hoe de plantjes water kregen en wanneer de aardbeien het lekkerst zijn. Patricia nam ons mee naar de hoevewinkel 

waar je aardbeien, confituur, ijsjes ,... kan kopen De kls kregen een lekkere verrassing; een aardbeienbrochette met een zelfgemaakt snoepje op.

Jacky liet het springkasteel opblazen en de aardbeitjes sprongen mee in buikjes van de kleuters.

Hartelijk dank voor deze leuke en lekkere belevenis.

  17 Hits

ZEVEKOTE: 2/3 kleuterklas Waar is mijn mama?

20240503_125015

Op de kinderboerderij van de Lenspolder in Nieuwpoort zochten wij heel wat mama's voor de dieren. Wij weten nu ook dat er heel wat mamadieren eieren leggen. Mevrouw An vertelde heel wat over  verschillende eieren van heel wat dieren . We hadden heel wat aandacht voor details en testten onze kennis aan de hand van de Blij-met- een ei popcornquiz.

Jammer dat het regende maar gelukkig  konden  wij toch nog  genieten van het groot klimrek en het blote voeten pad met laarsjes aan. 

Deze uitstap was mogelijk door een bijdrage van het oudercomité . Hartelijk dank.

  63 Hits

peuter en 1st kleuter Zevekote naar de kinderboerderij

Naar de kinderboerderij is altijd een belevenis.
Naar de dieren kijken , ruiken, aaien en soms wat eten geven. 
Genieten van de ruimte, het gras en de speeltuin. 
Samen picknicken en luisteren naar de roep van de pauw. 
Deze keer hadden we ook een speciale opdracht namelijk:  kleine kriebelbeestjes zoeken in het gras en in de grond, in het water, in de struiken en de bomen. 
Dankzij een bijdrage van het oudercomité konden we deze workshop volgen en heel wat nieuwe dingen zien en ervaren. 
Het werd een hele mooie dag mét een randje :-) 
  22 Hits

Kangoeroewedstrijd

downloa_20240515-073624_1 Kangoeroewedstrijd

Alle leerlingen van de lagere school uit Moere en Zevekote namen in maart deel aan de Kangoeroewedstrijd.  Dat is een reken- en wiskundewedstrijd waar heel veel leerlingen uit Nederland en Vlaanderen aan deelnemen. Ook onze leerlingen sprongen in de rekensommen en wiskundige uitdagingen en... ze gooiden hoge ogen. We merkten dat je niet enkel met rekentalent goede resultaten kan behalen. Doorzettingsvermogen, aandachtig de opdrachten lezen, rustig nadenken,... zorgden ervoor dat ook leerlingen die het wat moeilijker hebben met rekenen toch ook fantastische resultaten konden behalen.  Een dikke proficiat voor de leerlingen én voor hun juffen en meesters die hen telkens weer dat niveautje hoger tillen. Knap werk! De leerlingen kregen voor hun prestatie hun verdiende waardering.

  31 Hits

ZEVEKOTE : 1/2/3 K De kls blazen de stress weg voor het optreden van het schoolfeest

20240426_143438

Een rustmomentje voor het schoolfeest . Pluisjes blazen is een leuke ademhalingsoefening om tot rust te komen voor onze kapoentjes mogen optreden .

  70 Hits

Fietse fietse en het fietsexamen

20240425_112412

Op donderdagvoormiddag 25 april namen we met het 5de en 6de leerjaar deel aan fietse fietse.

Deze infosessie rond verkeersveiligheid werd voor de 3de graad van alle Gistelse scholen georganiseerd door stad Gistel.

We maakten er actief kennis met de 'dode hoek'. We fristen de verkeersregels op en begaven ons veilig in het verkeer onder begeleiding van de politie. Onze fietsen werden door de politie aan een controle onderworpen en we legden een behendigheidsparcours af. We mochten ook de tuimelwagen eens uittesten.

Op vrijdag 26 april was er voor het 6de leerjaar het fietsexamen.

  102 Hits

Hollywood schoolfeest - Zevekote

IMG_9244

Vorige week vrijdag vierden we ons schoolfeest in thema Hollywood. We genoten van alle optredens van de leerlingen, smulden van de heerlijke frietjes en genoten van elkaars gezelschap. Hartelijk dank aan iedereen die een bezoekje bracht en onze school steunde!  

  118 Hits

ZEVEKOTE: 2/3 K wie zit er in het ei?

20240329_134802

Niet alleen allerhnde kuikens komen uit het ei , ook een slang, dino, schildpad ,... komen uit eieren . De kls kennen nu ook een eiersnijder, een eierdopje met eiermutsje, een eierlepel , een eiermoplentje ,... Maar proeven van een zacht gekookt eitje met soldaatjes en een eierkoek was lekker . Hmmm 

  212 Hits

Zevekote-Moere Auteurslezing

OMslagfoto-autuer

 Het 1ste en 2de leerjaar gingen deze week naar een auteurslezing in de bibliotheek. We konden neuzen in tal van boeken en leerden heel wat bij over een schrijfster. Wat was het boeiend! 

  155 Hits

ZEVEKOTE 2/3K jeugdboekenmaand in de klas

IMG-20240321-WA0008

Tijdens de jeugdboekenmaand vertelden enkele enthousiaste mama's en oma leuke verhaaltjes voor de kleuters. Harteliijk dank . 

  220 Hits

5/6L: Bosklasdag!

IMG_20240328_105529

Vandaag stond de tweede bosklasdag gepland voor de leerlingen van de derde graad. De leerlingen van Moere fietsten richting Zevekote. We zijn gestart met een spelletje waarbij de leerlingen elkaar beter leerden kennen. We speelden ook een ladderspel en trefbal in groepjes. Het zesde leerjaar deelde fijne herinneringen met het vijfde leerjaar zodat ze al zin krijgen in bosklassen voor volgend schooljaar! Het was een geslaagde dag!

  280 Hits

Op zoek naar...

20240327_094359

Alle klassen van onze school moesten op zoek gaan naar...
paaseitjes.
De paashazen van het 6de leerjaar hadden ze verstopt.
Eenmaal terug in de klas lag er echt chocolade-ei voor hen klaar. 

  326 Hits

Op bezoek bij de lammetjes van Odille en Lucille - 3/4LB

IMG_8227

Deze week kregen we het heuglijke nieuws dat er drie lammetjes geboren waren bij Odille en Lucille. Natuurlijk konden wij het niet laten om even een bezoekje te brengen aan de schattige lammetjes! We werden er hartelijk ontvangen en mochten de lammetjes van dichtbij bewonderen. 

  278 Hits

ZEVEKOTE 2/3 KLEUTERKLAS De K van kleuterkunst

20240318_104830

Kunstenares Ilse Blondé nodigde ons uit om een bezoekje te brengen aan de kunsthoek in Gistel.

De kls mochten op een creatieve manier maskers maken zoals James Ensor de kunstenaar.

Er waren ook heel wat andere kunstwerken te bewonderen van kinderen die graag creatief zijn in de kunsthoek. 

Hartelijk dank Ilse voor deze leuke en kunstige belevenis.

  242 Hits

Buiten werken in het eerste zonnetje - 3/4LB

IMG_8114

 Na lang uitkijken, werkten we vandaag voor de eerste maal buiten! Met het zonnetje op onze snoet oefenden we de spellingsregels. We genoten ervan! 

  206 Hits

ZEVEKOTE 2/3K SMAKELIJK LEZEN

20240306_091944

Wij werden uitgenodigd  door het personeel van de  bib om deel te nemen aan de leesjury voor kleuters. 

We kregen hierbij een  curverbox met 8 leuke prentenboeken.  Deze 8 leuke verhaaltjes vertelde juf in de klas.

De kls waren de leden van de leesjury en kozen het mooiste verhaal uit. Tijdens ons bezoek aan de bib werd de 1ste prijs bekend  

 De kls verkozen  het boek' Emma' als hun favoriet verhaaltje

De kls kregen ook een rondleiding in de bib en mochten opdrachtjes uitvoeren bij het thema ' sport en spel ' van de jeugdboekenmaand.

  227 Hits

Ontbijt Pyjamadag - Zevekote

ontbijt

Deze ochtend genoten we van een lekker ontbijt naar aanleiding van Pyjamadag. Samen gezellig aan tafel zitten, een babbeltje slaan en genieten van een verse boterham met beleg. Hartelijk dank aan Stefaan Logghe, bakkerij Finesse en catering Depoorter om dit ontbijt mede mogelijk te maken! De opbrengst van 191,25 euro gaat volledig naar de organisatie Sebastian Indian Social Projects! Hartelijk dank aan alle steun!  

  305 Hits

Grootouderfeest - kleuter Zevekote

IMG_0404

Op dinsdag 12 maart waren alle grootouders welkom op onze school. We deden dansjes, speelden samen in de klas. We dronken iets en genoten van een lekker stukje taart. Als afsluiter kregen alle grootouders een zelfgemaakt geschenkje. Tot volgend jaar! 

  327 Hits

Aan de slag met Microbits

20240311_101639

Microbits zijn kleine, krachtige minicomputers die perfect geschikt zijn om kinderen te introduceren tot de wereld van programmeren.
Ze zijn eenvoudig te gebruiken en er zijn tal van leuke en leerzame projecten te vinden die je met de Microbits kunt realiseren.
Wij leerden de basisprincipes in de klas en probeerden de microbit uit als stappenteller.
Sommige realiseerden het tetris-spel en het pacman-spel met hun microbit.

  217 Hits

5/6L: Bezoek aan de bibliotheek!

IMG_20240227_113021

De leerlingen van de derde graad gingen op dinsdag 27 februari met de fiets naar de bibliotheek van Gistel.

De vijfdes speelden daar het 'Bibster' spel. De leerlingen kregen vragen op de computer en moesten de antwoorden zoeken in boeken. Een leerrijke activiteit!

De zesdes woonden de auteurslezing van Wendy Huyghe bij. Ze is de auteur van het boek 'Zeevonk' en de coscenarist van de gelijknamige film. Wendy vertelde hoe de film en het boek ontstonden en hoe ze samen met haar broer aan het verhaal werkte. Via beeldfragmenten van de film en fragmenten uit het boek toonde ze het verschil tussen boek en film. 

  279 Hits