Op bezoek bij de lammetjes van Odille en Lucille - 3/4LB

IMG_8227

Deze week kregen we het heuglijke nieuws dat er drie lammetjes geboren waren bij Odille en Lucille. Natuurlijk konden wij het niet laten om even een bezoekje te brengen aan de schattige lammetjes! We werden er hartelijk ontvangen en mochten de lammetjes van dichtbij bewonderen. 

Lees Meer
  246 Hits

Buiten werken in het eerste zonnetje - 3/4LB

IMG_8114

 Na lang uitkijken, werkten we vandaag voor de eerste maal buiten! Met het zonnetje op onze snoet oefenden we de spellingsregels. We genoten ervan! 

Lees Meer
  173 Hits

Ontbijt Pyjamadag - Zevekote

ontbijt

Deze ochtend genoten we van een lekker ontbijt naar aanleiding van Pyjamadag. Samen gezellig aan tafel zitten, een babbeltje slaan en genieten van een verse boterham met beleg. Hartelijk dank aan Stefaan Logghe, bakkerij Finesse en catering Depoorter om dit ontbijt mede mogelijk te maken! De opbrengst van 191,25 euro gaat volledig naar de organisatie Sebastian Indian Social Projects! Hartelijk dank aan alle steun!  

Lees Meer
  279 Hits

Schaatsen - lager Moere en Zevekote

20240220_133833

Dinsdag gingen we met alle leerlingen van het lager gaan schaatsen. Voor sommigen een middag met vallen en opstaan, maar uiteindelijk werd het een middag met heel wat blije gezichtjes! 

Lees Meer
  397 Hits

Gezelschapsspelletjes - 1/2/3/4LB

gezelschap

Wekelijks werken we klasoverschrijdend en spelen we gezelschapsspelletjes met het 1ste, 2de, 3e en 4e leerjaar. Een moment waar samenwerken, doorzetten, strategisch denken, geduldig zijn, aandachtig zijn en plezier centraal staan. 

Lees Meer
  291 Hits

Kleutercarnaval - afdeling Gistel

20240209_145952

Carnaval in onze kleuterschool is telkens een verrassend creatief evenement. Veel toeschouwers kwamen kijken naar de pinguïns, muizen en kampioenen Loena en Mathieu. 's Middags genoten alle kleuters van lekkere frietjes.  

Lees Meer
  329 Hits

Carnaval in Zevekote

IMG_7146

Gisteren vierden we carnaval op school. We trokken onze gekste verkleedkledij aan en trokken de straat op om te confetti te gooien en te dansen.  Een gezellig samenzijn vooraleer we in vakantie gaan! 

Lees Meer
  393 Hits

2LB Aardbeienijsjes maken en smullen

foto-ijsjes

Aan de hand van een stappenplan maakten we aardbeienijsjes. Na 4 uur in de diepvries mochten we eindelijk smullen. Heerlijk!!  

Lees Meer
  251 Hits

Mini hoeveelheid sneeuw, maar wel met maxi pret - Zevekote

IMG_6707

Vandaag genoten we van het kleine laagje sneeuw op onze speelplaats. Sneeuwballen gooien, sneeuwmannetjes maken, patronen maken in de sneeuw,... Kortom genieten! 

Lees Meer
  340 Hits

Interview grootouders - 3LB

grootouders-op-bezoek

Naar aanleiding van de lessen taal nodigden wij in het derde leerjaar de grootouders uit in de klas voor een interview. Met een koffie en een koekje erbij genoten we van de gezellige babbels en leuke verhalen.  Dankjewel aan de grootouders voor het leuke moment! 

Lees Meer
  358 Hits

Fluowandeling Zevekote

IMG_6028

Vandaag trotseerden we de wind en gingen we met z'n allen op fluowandeling. Van veraf kon je ons al zien wandelen met onze fluojassen aan! We genoten van het mooie uitzicht en deden onderweg een gezellige babbel met elkaar. Op het einde van onze wandeling werden we hartelijk ontvangen bij onze buren, Dirk en Lut Devreese. Hier kreeg iedereen een glaasje warme chocomelk, met verse melk van hun koeien! 

Lees Meer
  470 Hits

Sint en Piet op bezoek in Zevekote

IMG_5155

Gisteren mochten wij de Sint en Piet ontvangen bij ons school! Het werd een gezellig feest! 
 

Lees Meer
  345 Hits

Kunstendag Zomerloos

IMG_6846

Met onze lagere school namen we deel aan een wedstrijd naar aanleiding van de 'Kunstendag'. Zowel in Moere als Zevekote werden er in elke klas enkele winnaars verkozen. Het eerste en tweede leerjaar Moere/Zevekote won een klasprijs en kreeg een mooi kunstboek cadeau. 

Lees Meer
  734 Hits

Huis van de Sint (2/3 kleuter - 1/2 lj.)

omslag-huis-sin_20231122-073631_1

Op dinsdag 21 november reisden we met de trein naar Sint-Niklaas. Want daar woont de echte Sint. We mochten eens een kijkje nemen in zijn prachtig huis. Met open mond en grote ogen kwam iedereen voldaan weer buiten. Ook de trein was een avontuur voor velen onder ons.  

Lees Meer
  426 Hits

Op avontuur in de natuur - 3/4LB

foto-bos

Naar aanleiding van de lessen wero gingen wij gisteren op uitstap naar het bos. Na een lange periode van regen scheen de zon eindelijk nog eens! En daar hebben wij van genoten.
Een fotozoektocht, een parcours over het water, paddenstoelen bekijken, prachtige herfstblaadjes verzamelen, klimmen in de bomen, spelen in de modder... kortom een prachtige voormiddag vol avontuur en natuur!  

Lees Meer
  388 Hits

Afvalbad - 3/4e leerjaar Zevekote en Moere

IMG_4207-conv

Afgelopen woensdag gingen wij naar het 'afvalbad'. Een initiatief van Stad Gistel waarbij we op een spelende manier leerden omgaan met afval. 

Lees Meer
  334 Hits

Walnotenbrood maken - 3/4LB

IMG_3678-conv

In het kader van de lessen wero gingen wij deze middag brood gaan bakken in de kinderboerderij van Nieuwpoort. 
Ingrediënten afwegen, kneden met onze handen, walnoten gaan rapen in de tuin, noten leren kraken,... en uiteindelijk smullen maar! 

Lees Meer
  463 Hits

Spaghettiavond - Zevekote

IMG_3420-conv

 Graag genieten wij nog even na van de geslaagde spaghettiavond. 

Hartelijk dank aan iedereen die spaghetti is komen smullen/afhalen! 

Lees Meer
  497 Hits

1PC-1KC: We spelen een spel

brenda

Domino, lotto, memory, rode Ruud en groene Gijs, het boomgaardspel... 

Lees Meer
  460 Hits

Oogsten in de tuin van juf - 1PB/KB

pompoe_20231003-144159_1

In de tuin van juf was het oogsttijd: noten rapen, appels plukken, pompoenen en courgettes afsnijden, tomaatjes plukken, druiven afknippen... een serieus zwaar werk dus :-)
Daarna kwam het proeven en het ene was al lekkerder dan het andere!
Ook de dieren werden verzorgd: eten voor de herten, de kippen en de pauwen. De hond werd gekamd en geknuffeld en daarna nog een wandelingetje aan de leiband.  

Lees Meer
  407 Hits